Aktuality > Levé menu > Projekty > 2009/2010 - Kavka ve městě > Zoologické údaje

Zoologické údaje

Zoologické údaje - kavka obecná

Kavka obecná (Corvus monedula) Délka: 30-34 cm Rozpětí: 64-73 cm Hmotnost: 175-325 g Kavka obecná je rozšířena především v Evropě. Její populace zasahují též do střední Asie a na sever Afriky. V České republice se kavka obecná vyskytuje po celém území mimo horská a rozsáhlá lesnatá území (např. na více »